De Juffen

Wie werken er bij Madelief?

Bij Madelief werken zes enthousiaste juffen. Wat ze gemeen hebben, is hun liefde voor het kleine kind, maar natuurlijk hebben ze allemaal hun eigen stijl.

Lotte van Baalen, Bonnie Jansen, Eva Louwerse, Rosita Meulenberg, Lidewij Lucassen en Miranda Vaal

Juf Lotte

“Als juffen zijn wij vaak de eersten aan wie een kind wordt toevertrouwd buiten de familie. Dat is een belangrijke stap, voor ouders én voor de kinderen. Wat ik samen met de kinderen wil creëren is een harmonieuze plek, met aandacht en tijd voor de dingen die ertoe doen. Samen eten, buiten zijn, muziek maken, ravotten, verhalen delen en beleven. Als kind, boerin en moeder van vier kinderen heb ik zelf ervaren hoe belangrijk het buiten zijn is, voor ieders ontwikkeling. De natuur schept ruimte voor ieder kind om alle facetten van zijn ontwikkeling te onderzoeken. Een kind kan buiten onvoorwaardelijk zichzelf zijn. Mijn grootste geluksmoment is, wanneer de kinderen ontdekken dat het niet regent en we daarom samen buiten kunnen eten. Als klas zijn we dan net een groot gezin, dat is genieten!”

Juf Bonnie

“Ooit werkte ik op een notariskantoor, waar ik dagelijks aktes opmaakte achter de computer. Het roer ging om: ik besloot mijn hart te volgen en koos voor een pedagogische opleiding. Zo kon ik mijn liefde voor kinderen en creativiteit echt vormgeven. De visie van peuterspeelzaal Madelief (“Wat vraagt dit kind van mij?”) sprak mij sterk aan en ik kon daar mijn stage van twee jaar volbrengen. Na deze verrijkende periode heb ik even in de reguliere kinderopvang gewerkt. In die tijd fietste ik met mijn oventje rammelend achterop mijn bagagedrager naar mijn werk. Ik wilde ook daar met de kinderen “echte” broodjes bakken omdat ze daar zo trots en blij van worden. Inmiddels heb ik zelf twee prachtige kinderen gekregen en werk ik met een eigen fijne peutergroep bij Madelief. Heerlijk in alle rust samen spelen, zingen, eten, bouwen, grapjes maken, bakken, vieren, tuinieren, knutselen en ‘kneuteren’. De onbevangenheid van elk kind, het pure, dat blijft iets heel bijzonders. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich op hun gemak voelen en investeer daarin als dat nog niet zo is. Met warmte en oprechte aandacht probeer ik hen een basisvertrouwen te geven.

Juf Lidewij

“Boekingen doen bij een modellenbureau in hartje Amsterdam, voor bladen als Elle en Vogue, en Parijs en Milaan… Ik heb het gedaan, maar het voelde als een baan die alleen een buitenkant had. Toen ik moeder werd van vier kinderen, kwam ik in mijn element. Kinderen laten zichzelf zien. Mijn eerste twee kinderen volgden regulier onderwijs, mijn derde en vierde gingen naar de Vrije School. Daar zag ik dat je met aandacht voor het karakter van een kind echt kunt werken. Hoe krijg je een kind in zijn kracht? Die vraag kenmerkt het Vrije School onderwijs, en dat begint hier, in de peutergroep. Elke dag streef ik ernaar om ieder kind even bij me te hebben en echt te zien. Als dat lukt, is het een echte Madelief ochtend.”

Juf Miranda

In 2003 kwam ik met mijn dochter voor het eerst bij Madelief. Ik was op slag verliefd. De sfeer, de rust, de manier waarop de juffen naar "mijn kind" keken. Alles was een cadeautje. Ook mijn zoon heeft hier heerlijk mogen spelen. Zo kwam ik als vrijwillige hulpjuf bij Madelief terecht. Ik wilde mezelf verbinden met  de kinderen, onderdeel zijn van hun ontwikkelingsweg. Mogen genieten van de verwondering van kleine kinderen, het zijn in het hier en nu. Genoeg reden tot omscholing. Sinds januari 2017 is het voor het "echie". Ik maak deel uit van het juffenteam van Madelief. Met veel plezier en enthousiasme. Terugkijkend met blijdschap en verwondering naar deze ommezwaai.

Juf Rosita

Vanaf de middelbare school wist ik al wat ik wilde doen; ik wil met kinderen werken. Na een half jaar op de PABO op de HZ te hebben gedaan kwam ik erachter dat ik het spelend leren van de kinderen veel leuker vond. Dus toen heb ik mijn diploma pedagogisch medewerker niveau 3 en 4 gehaald op het Scalda in Goes.
Hierbij heb ik gedurende 3 jaar,  4dagen in de week stage gelopen op peuterspeelzaal Madelief.
Na een jaartje te hebben gewerkt op een kinderopvang ben ik weer teruggekomen bij peuterspeelzaal Madelief.
Ook werk ik naast Madelief bij de voor- en buitenschoolseopvang de Buitenkans.

Wat ik graag wil doorgeven aan de kinderen bij Madelief is het plezier in het buitenspel. Vroeger was ik vaak buite te vinden en speelde daarbij altijd veel in de natuur. Bij Madelief hebben we een heerlijke fijne buitenruimte. Samen met de kinderen ga ik graag naar buiten. Dan spelen we bijvoorbeeld in de plassen of maken we een fijne wandeling en ontdekkenwe wat natuur ons te bieden heeft. Daarbij vind ik het ook heerlijk om met de kinderen in de tuin te werken. Kortom: fijn samen zijn in de natuur!

Juf Eva

Sinds januari 2017 is ook juf Eva Louwerse aan het team toegevoegd. Een korte beschrijving volgt.


© 2018-2020 Peuterspeelzaal Madelief
Willem Arondeusstraat 59
4333 DD Middelburg
Telefoon: +31643741238
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Creatie: De Jong One!

logobloem