Oudercommissie

© Psz Madelief

De oudercommissie bestaat uit een aantal ouders. Zij vertegenwoordigen alle ouders van de kinderen die op de betreffende locatie worden opgevangen.

Het doel van een oudercommissie is om in samenwerking met de organisatie de kwaliteit van de opvang te handhaven en te verbeteren. Tevens kan de oudercommissie een rol spelen in de communicatie met ouders. Dankzij de adviesrechten van de oudercommissie die zijn vastgelegd in de Wet kinderopvang, heeft de oudercommissie inspraak en dus invloed op diverse aspecten van de opvang.

adviseren

Een oudercommissie heeft het recht (on)gevraagd te adviseren over:

  1. De uitvoering van het kwaliteitsbeleid, in het bijzonder het pedagogisch beleid (m.b.t. de kwaliteit van het personeel, de groepsbezetting en het pedagogisch beleid)
  2. Het algemeen beleid op het gebied van voeding, opvoeding, veiligheid en gezondheid
  3. De openingstijden
  4. Het beleid rondom voorschoolse educatie
  5. Vaststelling en wijziging van de klachtenregeling
  6. Wijzigingen van de prijs van de kinderopvang

Tijdens vergaderingen worden adviesaanvragen van de opvangorganisatie behandeld en worden adviezen geformuleerd. Daarnaast onderhoudt de oudercommissie contact met ouders, de organisatie en de GGD.

Vragen?

Heb je vragen, opmerkingen of wil je je mening delen over bepaalde onderwerpen? Laat het ons dan weten zodat we hier iets mee kunnen doen, we stellen je mening zeer op prijs!

Je kan dit doen door te mailen naar:


© 2018-2021 Peuterspeelzaal Madelief
Willem Arondeusstraat 59
4333 DD Middelburg
Telefoon: +31643741238
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logobloem