Samen

De juf als voorbeeld

Peuters leren door nabootsing: het nadoen van volwassenen en kinderen in hun omgeving. Alle klusjes die de juf doet in de klas en in de tuin kunnen peuters oppikken en naspelen. Afwassen, zand opvegen, een pop te slapen leggen, gebaren maken bij een versje dat verteld wordt in de kring. Peuters kijken niet alleen naar wát mensen doen, maar ook naar de intentie waarmee ze dat doen. Dit principe krijgt iedere dag opnieuw de ruimte: het laat kinderen vanuit hun aangeboren nieuwsgierigheid de wereld veroveren.

liefdevol begrenzen

Opgewekt en liefdevol zorgt de juf voor gezelligheid en een sfeer van harmonie. Ze leert de kinderen respect te hebben voor elkaar. Ook zorgen ze samen voor planten en dieren en voor de dingen om ons heen. Er zijn duidelijke spelregels en elke ochtend kent een duidelijke structuur. De juf legt de nadruk op wat er wél mag en laat zo vanzelf merken wat niet de bedoeling is.

Samenwerken met de ouders

Peuters zijn niet los te zien van hun ouders en omgeving. Ouders vormen de brug naar de wereld en geven kinderen een eerste basisvertrouwen mee. Een peuter kan het bij Madelief dus pas echt naar de zin hebben als zijn ouders hem in vertrouwen achterlaten. Wij hechten daarom veel waarde aan persoonlijk contact en overleg met de ouders. Er is tijd bij halen en brengen om je kind te laten wennen, of een praatje te maken met de juf of met een van de andere ouders of verzorgers. 

Hulp van ouders is welkom bij klusjes , onderhoud van de tuin en het bijhouden van de bibliotheek. Dit soort samenwerkingen maakt dat ook ouders zich thuis voelen bij Madelief. 


© 2018-2021 Peuterspeelzaal Madelief
Willem Arondeusstraat 59
4333 DD Middelburg
Telefoon: +31643741238
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logobloem